فروش آسانسور

فروش آسانسور

آسانسور یک تجهیز الکترو مکانیکی است که افراد و اشیا را بین طبقات مختلف ساختمان به صورت عمودی جابجا می کند. طبق قوانین ساخت و ساز و استاندارد هایی که در دنیا امروز وجود دارد، امکان ساختن ساختمان بالای 4 طبقه بدون آسانسور وجود ندارد. آسانسور یک وسیله ای است که برای رفاه و آسایش انسان ها طراحی و تولید شده است. آسانسورها دارای انواع متنوعی هستند و بسته به شرایط مکانی که قرار است در آنجا آسانسور نصب و راه اندازی گردد، توسط کارشناس متخصص این حوزه نوع آسانسور تعیین می گردد. آسانسور ها از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که، از به هم پیوستن این قطعات سیستم آسانسور شکل می گیرد.

فروش آسانسور
فروش آسانسور

پیشینه و اختراع آسانسور

پیشینه اختراع و قدمت آسانسور به سالیان بسیار طولانی بر می گردد، اولین دستاوردهای بشر در این زمینه، طراحی بالابر دستی بوده است. رفته رفته با گذشت زمان و پیشرفت علم در سال 1743 اولین آسانسور مسافربر اختراع شد. بعد از پیشرفت تکنولوژی افراد و شرکت های مختلف صنعتی به مرور شروع به بهبود عملکرد و تکمیل سیستم آسانسور نمودند. اختراع آسانسور جزو اولین ابداعات بشر در زمینه رفاه و آسایش بشریت می باشد.

فروش آسانسور

ایمنی آسانسورها

هموراه در ابداعات و اختراعات بشر حفظ ایمنی و امنیت جانی انسان ها مهمترین بخش بوده است. بعد از گذشت چند دهه از اختراع اولین آسانسور مسافربر، آقای اوتیس در سال 1852 در نیویورک امریکا، سیستم آسانسوری را ارائه نمود که از نظر ایمنی از انواع قبلی پیشرفته تر بود. مدتی بعد آسانسورهایی در کشور آلمان طراحی و ساخته شد که از نظر سرعت و دقت عملکرد در زمینه امنیت جانی پیشرفت چشمگیری داشتند.

فروش آسانسور

انواع آسانسور بر اساس مکانیزم داخلی

تمامی سیستم های آسانسور با توجه به نوع کاربردی که دارند به چند دسته کلی تقسیم می گردند:

انواع آسانسور کششی

متداول ترین نوع آسانسور در کشورمان، آسانسورهای کششی می باشند. انواع مختلف آسانسورهای کششی در پروژه های مختلف، بسته به نوع شرایط آن مکان نصب و راه اندازی می گردد. اکثر آسانسورهای مسافربری که در سطح دنیا نصب و اجرا شده اند، از سیستم کششی بهره گرفته اند. آسانسورهای کششی نیز خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می گردد که در ذیل به آنها اشاره شده است:

  • آسانسورهای کششی با موتور گیربکس
  • آسانسورهای کششی با موتور گیرلس
  • آسانسورهای کششی روملس MRL
  • آسانسورهای کششی با عملکرد VVVF
آسانسور کششی با موتور گیربکس

همواره موتور در وسیله های الکتریکی و مکانیکی جزو تجهیزات اصلی و با اهمیت بوده است. در آسانسورهای کششی می توان از انواع مختلف موتورهای آسانسوری استفاده کرد. مکانیزم عملکردی موتورهای آسانسور گیربکس دار بدین گونه هستند که، موتور آسانسور در بالای چاه آسانسور و در موتورخانه نصب می گردد و نیروی محرکه تولید شده موجب چرخش گیربکس شده و آسانسور را در بین طبقات مختلف ساختمان جابجا می کند.

فروش آسانسور

آسانسور کششی با موتور گیرلس

می توان اینگونه گفت که آسانسورهای کششی که از موتور گیربکس دار استفاده می کنند، از نسل های قدیمی تر هستند، امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، بهره گیری از موتورهای گیرلسی بسیار مرسوم شده است. موتورهای گیرلس آسانسور از مزیت های بسیار بالاتری نسبت به انواع گیربکس دار آن برخوردار است. موتور گیرلس آسانسور وزن کمتری نسبت به موتور گیربکسی دارند، صدای کمتری دارند، راندمان بالاتری دارند، طول عمر مفید این موتورها بیشتر است، ابعاد و اندازه کوچکتری دارند، سرعت بیشتری دارند و غیره.

آسانسور کششی بدون موتورخانه MRL

آسانسورهای روملس یا همان آسانسورهای MRL نسل جدیدی از آسانسورها محسوب می گردند. این آسانسورها با طراحی بسیار پیشرفته ای که دارند به موتورخانه نیازی ندارند. فرایند نصب و ره اندازی آنها بسیار سریع و راحت بوده، و به فضای بسیار کمی احتیاج دارند.

انواع آسانسورهای کششی با عملکرد VVVF

آسانسور های کششی با سیستم 3VF مدت ها می باشد که وارد بازار این صنعت شده است. این موتورهای آسانسور در واقع تک سرعته هستند. در این حالت می توان یک درایو در تابلو فرمان آسانسور نصب کرد و از طریق کنترل ولتاژ برق، سرعت حرکت آسانسور را مدیریت کرد. در این سیستم، زمان راه افتادن و حرکت آسانسور نیاز به مصرف برق بالا نیست و مسافران تکان و لرزشی را احساس نمی کنند. در طول مسیر حرکت آسانسور در طبقات و در هنگام توقف و پیاده شدن نیز در آسایش کامل و به نرمی هر چه تمام تر کابین آسانسور جابجا می گردد. همچنین راه اندازی موتور با استفاده از درایو آسانسور به راحتی انجام گرفته و جریان الکتریکی راه اندازی بالا نخواهد رفت. در آسانسورهای کششی با سیستم فرکانس متغیر، امکان کنترل لحظه ای سرعت موتور و اصلاح آن وجود داشته و بنابراین حرکت آسانسور یکنواخت و بسیار مطلوب خواهد بود.

آسانسور هیدرولیکی

آسانسورهای هیدرولیکی یک سیستم بسیار امن، از مجموعه آسانسورها می باشند. معمولا کمتر از این نوع آسانسورها در ساختمان های اداری و مسکونی استفاده می کنند. آسانسورهای هیدرولیکی به دلیل طراحی خاص، طول عمر مفید بالایی دارند. مکانیزم عملکرد آسانسورهای هیدرولیکی بدین گونه است که، موتورخانه در چاه آسانسور قرار دارد و با استفاده از پمپاژ روغن، جک کابین آسانسور را بین طبقات جابجا می کند. آسانسورهای هیدرولیکی را معمولا در کارخانه ها، آسانسورهای مخصوص حمل بار، آسانسورهای جابجایی خودرو و غیره که ظرفیت بین 300 تا 3000 کیلوگرم دارند استفاده می گردد.

فروش آسانسور

آسانسور بیمارستانی

آسانسورهای بیمارستانی به مجموعه آسانسورهایی می گویند که در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد و دارای انواع متفاوتی می باشند:

فروش آسانسور

انواع آسانسور های بیمارستانی

آسانسور تخت بر

این آسانسورها در بیمارستان برای بیمارانی نصب و راه اندازی می گردد که قادر به نشستن بر روی ویلچر نمی باشند. از دیگر ویژگی های این آسانسور می توان به، داشتن درب در دو طرف کابین آسانسور و سیستم حرکت بسیار نرم و بدون تکان اشاره کرد.

  • آسانسور برانکاردبر

آسانسورهای برانکارد بر همان گونه که از نام آنها پیداست در مراکز درمانی و بیمارستان ها نصب می گردند، تا از طریق این آسانسورها بتوانند بیمارانی که نمی توان آنها را از روی برانکارد تکان داد در بین طبقات جابجا کرد. از ویژگی هایی که این آسانسورها باید داشته باشند این است که، دارای ظرفیت و تحمل وزن بالایی باشند تا در مواقعی که بیمار به همراه کادر پزشکی و همراه هانش در کابین آسانسور قرار می گیرند، دچار مشکل نشوند

آسانسورهای خودروبر

در دنیای امروز و با این حجم از خودرو که در سطح هر شهر وجود دارد، رفته رفته جای پارک ماشین ها نیز تبدیل به یک معضل در جهان خواهد شد. به همین علت این نیاز برای صاحبان املاک و پیمانکاران ساخت احساس می شود تا از پارکینگ های چند طبقه به کمک آسانسورهای خودرو بر بهره بگیرند.

فروش آسانسور

قطعات و اجزای آسانسور

آسانسور یک سیستمی است که از قطعات و تجهیزات مختلفی تشکیل شده است. مجموعه آسانسور به گونه ای است که در آن یک تعدادی از قطعات نقش محوری را دارند و بدون وجود آنها آسانسور غیر قابل کار کرد خواهد بود و برخی از تجهیزات نیز صرفا برای تزئین و زیبایی هرچه بیشتر آسانسورها استفاده می گردد. بسته به نوع آسانسور، قطعات به کار گرفته شده می تواند تفاوت هایی با هم داشته باشند. به عنوان مثال در آسانسورهای هیدرولیکی قطعاتی وجود دارد که در آسانسورهای کششی نیازی به آنها نیست. در ادامه با انواع قطعات و تجهیزات اصلی و متنوع آسانسور بیشتر آشنا می شویم:

  • ریل (Guide Rail)

برای عملیات نصب آسانسور، در مرحله اول محل قرار گیری سیستم آسانسور که آن را که چاه آسانسور می نامیم، آهن کشی می گردد. برای اینکه کابین آسانسور از طریق کفشک ها بتواند در مسیری صاف و مستقیم رفت و آمد کند، از ریل های آسانسوری که شاخه های 5 متری است و به همدیگر متصل می گردند، استفاده می شود. کاربرد دیگر ریل آسانسور، نگه داشتن کابین آسانسور در زمان هایی است که سیستم آسانسور دچار اختلال می گردد و از طریق ترمز اضطراری کابین آسانسور از حرکت باز می ایستد، در این زمان کابین آسانسور بر روی ریل آسانسور می ایستد و متوقف می شود.

  • کابین و نحوه حرکت آن

کابین آسانسور از سه قسمت اصلی تشکیل شده است، که شامل سکو و یا همان محل ایستادن، دیواره های کابین آسانسور و سقف کابین می باشد. این اتاقک آسانسور بر روی یک چهار چوب قرار می گیرد که با نیروی تولید شده ی موتور بر روی ریل ها حرکت می کند و در بین طبقات ساختمان جابجا می شود.

  • در کابین (Car Door) و در طبقات (Landing Door)

به طور کلی دو نوع درب برای آسانسور داریم، اولی درب طبقات است که به اندازه تعداد توقف های آسانسور در ساختمان می باشد. و دیگری همان درب کابین آسانسور است. معمولا درب کابین آسانسور به صورت خودکار است، ولی درب طبقات دارای انواع مختلفی است که با توجه به درخواست استفاده کنندگان می تواند متفاوت انتخاب گردد.

  • موتور (Elevator Engine)

اصلی ترین تجهیزی که در سیستم آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد، موتور آسانسور است. موتورهای آسانسور دارای انواع متنوعی هستند، که پرکاربردترین آنها موتور گیربکس دار و موتور گیرلسی آسانسور می باشد. با توجه به نیاز فنی پروژه در حال ساخت و ساز، موتور آسانسور متناسب با ظرفیت و توان کاربردی در آن مکان انتخاب و استفاده می گردد.

Directindustry
  • تابلو فرمان (Control Panel)

اگر موتور قلب آسانسور باشد، تنابلو فرمان مغز و محل پردازش فرمان ها و دستورات کاربران است. به طور کلی تمامی قطعات الکتریکی و مکانیکی به کار برده شده در سیستم آسانسور به دستور تابلو فرمان آسانسور کار می کنند.

تابلو فرمان آسانسور همانگونه که از نام آن پیداست، محل مدیریت و فرمان سیستم کلی آسانسور است. اگر در مجموعه آسانسور موتور آسانسور را قلب آسانسور بدانند، از تابلو فرمان به عنوان مغز متفکر سیستم آسانسور یاد می شود. تمامی درخواست های استفاده کنندگان آسانسور در مرحله اول به تابلو فرمان می رسد، و پس از پردازش، آسانسور شروع به اجرای آن فرمان می نماید.

  • گاورنر (Governor) و پاراشوت (Safety Gear)

زمانی که سرعت حرکت آسانسور از استاندارد تعیین شده بیشتر می شود، ترمز ایمنی آسانسور فعال می گردد و مانع از سقوط و ایجاد مشکل برای آسانسور می گردد. برای امنیت بیشتر در آسانسورها یک ترمز اضطراری طراحی می گردد که به آن گاورنر گفته می شود.

  • ضربه گیر یا بافر (Baffer)

به دلیل اینکه در اکثر موارد انسان ها به صورت مستقیم با آسانسور سر و کار دارند، برای حفظ امنیت جانی افراد، تجهیزات مختلفی در مجموعه آسانسور طراحی شده است. در زمانی که آسانسور دچار مشکل گردید، اگر تمامی تجهیزات تعبیه شده، نتوانند مانع سقوط کابین آسانسور شوند، آخرین قطعه ایمنی در واقع ضربه گیر آسانسور است که در چاهک آسانسور نصب می گردد و از ضربه شدید، سقوط برخورد آسانسور با چاه آسانسور جلوگیری می کند.

  • تراول کابل (Traveling Cable)

در واقع تراول کابل رابط اصلی اتاقک آسانسور با تابلو فرمان و موتورخانه می باشد. به دلیل حساسیت بالایی که این تجهیز دارد، باید از جنس مرغوب و با کیفیت باشد. در خواست هایی که افراد حاضر در کابین با استفاده از شستی ها ثبت می کنند، از طریق این کابل به تابلو فرمان آسانسور رسیده و در آنجا مدیریت عملکرد سیستم آسانسور اتفاق می افتد.

  • فلکه هرزگرد

فلکه هرزگرد یا همان قرقره کششی قدرت و نیروی محرکه تولید شده توسط موتور را، از طریق سیم بکسل ها با کمک اصطکاکی که ایجاد می گردد منتقل می کند. فلکه ی هرزگرد بخشی از سیستم تعلیق آسانسور به حساب می آید.

  • سیم بکسل

سیم بکسل ها دارای انواع مختلفی هستند، همچنین سیم بکسل ها در صنایع مختلفی کاربرد دارند. سیم بکسل دارای یک محوریت و مغزی اصلی است که رشته سیم های بسیار زیادی دور این سیم مغزی و محوری پیچیده می شوند، تا در نهایت سیم بکسل را تشکیل دهند. سیم بکسل آسانسور باید دارای مرغوبیت و انعطاف پذیری مناسبی باشد، زیرا در آسانسورهای کششی برای جابجایی کابین سیم بکس ها نقش اساسی را ایفا می کنند.

سیم بکسل
سیم بکسل

نتیجه گیری

برای انتخاب و خرید قطعات آسانسور و یا نصب و راه اندازی یک مجموعه کامل آسانسور در یک پروژه، باید به نکات بسیار زیادی توجه کرد. تجهیزات مرتبط با آسانسور انواع متنوعی دارند، همچنین سیستم کلی آسانسور نیز دارای انواع مختلفی می باشد. بنابراین بر اساس نیازمندی مشتریان، کارشناسان متخصص این حوزه متناسب با شرایط ساختمان بهترین انتخاب را برای استفاده کنندگان خواهند داشت.

لیست استاندارد آسانسور

سایت انبردست فروش انواع قطعات آسانسور و درب برقی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *